Blog

  • Home
  • Haberler
Kimya Teknoloji Merkezi için imzalar atıldı

Kimya Teknoloji Merkezi için imzalar atıldı

Türkiye ihracatının lokomotif sektörlerinden kimya alanında test ve analiz ihtiyacını yerli ve milli imkanlarla karşılayacak ve yeni nesil bir ekosistemi oluşturacak Kimya Teknoloji Merkezi (KTM) için imzalar atıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KTM’nin sektörün ihtiyaç duyduğu 209 testi, yerli ve milli imkanlarla, uluslararası standartlara uygun şekilde yapacağını belirterek “Kamu, sanayi ve üniversite iş birliğinin en güzel örneklerinden bir olacak bu merkezde kimya teknolojileri geliştirecek yenilikçi start-uplar filizlenecek” dedi.

Bakan Varank, İKMİB’in öncülüğünde başlayan ve çok kapsamlı bir ihtiyaç analizi neticesinde bugünlere ulaşan KTM’nin sektörün ihtiyacı olan test-analiz süreçlerini hızlandıracağını belirterek Türkiye’nin bu alandaki dışa bağımlılığını azaltacağını ifade etti. Kimya sektörünün 50’ye yakın test ve analiz için yurt dışından hizmet almak zorunda kaldığını vurgulayan Varank, “Bu merkez faaliyete geçtiğinde, sektörde ihtiyaç duyulan 209 test, yerli ve milli imkanlarla, uluslararası standartlara uygun şekilde burada yapılacak. Burası, sektöre çok kapsamlı eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunacak nitelikli bir Ar-Ge merkezi şeklinde tasarlanıyor. Dolayısıyla, sektördeki teknik ve beşeri kapasitenin geliştirilmesine önemli katkılar sunacak” diye konuştu.